Пном Пен

Пном Пен

Оживената, въртяща се и непрекъснато разрастваща се столица на Камбоджа на брега на река Меконг излъчва неустоим чар.

В оживения и гледащ напред град Пном Пен миналото се преплита безпроблемно с настоящето. Разгледайте прекрасния Кралски дворец, великолепна сграда в кхмерски стил, построена през 1860 г., която все още служи като резиденция на кралското семейство на Камбоджа. Станете свидетел на кралски живот във внушителната Тронна зала, увенчана от кула, вдъхновена от храмовете на Ангкор, и преминете към Сребърната пагода, украсена с безценни статуи на Буда, изработени от злато и скъпоценни камъни. Потопете се още по-навътре в историята в Националния музей на Камбоджа, който се гордее с обширна колекция от изящно кхмерско изкуство и артефакти, датиращи от праисторическата епоха.

Разходете се из Френския квартал на града, характеризиращ се с избледняло величие, изследвайте оживени пазари, изпълнени с изкушаващия аромат на любимата улична храна, или се присъединете към вечерната алея по протежение на Sisowath Quay край реката. Предизвикателство е да си представите града изпразнен от хора, както беше малко след като Червените кхмери поеха контрола през 1975 г. Направете трогателно пътешествие през четиригодишното царуване на терора на Пол Пот в Музея на геноцида Туол Сленг, който се помещава в бивше училище, преустроено -затвор за сигурност и Killing Fields of Choeung Ek. Това отрезвяващо изживяване засилва възраждането и неудържимата енергия на града, което го прави още по-вдъхновяващ.

Свържете се с нас, за да обсъдим включването на престой в Пном Пен във вашето мечтано приключение в Камбоджа или Индонезия.

Почивки в Пном Пен

Нашите препоръки за най-добрите хотели

Загледайте се в историята на Камбоджа в еклектичния и символичен хотел в столицата Пном Пен, на изключително централно място.

Уютно убежище в сърцето на града, само на кратко разстояние пеша от Монумента на Независимостта.

Може да харесате още

Proceed Booking