Сафари в Кения и екзотична почивка на Индийския океан

0
Price
From€2,638.00
Price
From€2,638.00
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

47
9 ДНИ / 6 НОЩУВКИ
Availability : 06 октомври 2023
София
Найроби

Хотел

Самолетни билети

Трансфери

Изхранване

Екскурзии

Най-важното в програмата

Преглед на туристическия пакет

Сафарито в Кения е едно от най-зашеметяващите преживявания, които могат да ви се случат. Заобиколена от калдери и планински вериги, цветни коралови и бели пясъци, миещи бреговете на Индийския океан, Кения е една от най-желаните туристически дестинации. Безспорно наблюдението на дивата природа е най-притегателното занимание за всички туристи. Тук е домът на голямото преселение на антилопа Гну в Масай Мара; Тук можете да видите „Голямата Петорка“ в един ден; 

А за да изпитате романтиката на колоритната колониална история на Кения, заснета във филма „Извън Африка“, се отправете към Найроби. Тази оживена столица е портал към една от най-вълнуващите туристически дестинации в света.

ПРОГРАМА

Среща на летище София в 11:40ч на Терминал 2 за полет до Найроби през Доха с Qatar Airways. Пристигане в Доха в 18:15 и свързващ полет за Найроби в 01:50ч.

Пристигане в Доха в 07:25ч. и отправяне към национален парк „Масай Мара“

Днес започва нашето приключение в света на дивите животни. Разстоянието е около 280 км, а трансферът трае около 5 часа. По пътя ще преминем през живописния проход на долината Great Rift Valley, от който се разкриват прекрасни гледки.

Пристигаме около обяд и настаняване в Emayian Luxury Camp . След като обядваме (обядът е включен в цената) се отправяме на следобедно сафари до 18ч.

Резерватът „Масаи Мара” е продължение на намиращият се в Танзания резерват „Серенгети”. Намира се в Югозападна Кения, близо до границата с Танзания, на приблизително 275 км. от Найроби. Открит е през 1974 г., а територията му обхваща площ от 1510 кв. км. – равнини и гористи местности. Представлява най-богатия и най-често посещаван резерват за диви животни в Африка. Вечеря и нощувка.

Закуска. Днес ни предстои ден, изпълнен с приятни емоции и надежда да видим голямата петорка “The big 5”!

“Масаи Мара” е известен с това, че е единственото място на света, където всички представители на “голямата петорка” могат да бъдат видени наведнъж само за един сутрешен моторизиран ловен кръг. Това е името, което европейските ловци и търсачи на приключения някога дали на петте най-опасни животни на африканския континент – африкански слон, черен носорог, леопард, африкански бивол и лъв. Пакетиран обяд. По желание: Посещение на Традиционно Масайско селище (Massai Village) – срещу допълнително заплащане – 30 USD на човек . Докоснете се до живота и бита на едно от най-старите племена в Африка.

        Връщане в Emayian Luxury Camp. Вечеря и нощувка.

Закуска и отпътуване за Найроби за вътрешен полет до Укунда в 15:45. Пристигане в Укунда / Диани Бийч в 17:00ч.Посрещане и настаняване в хотел по избор.

Закуска.

Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

Закуска. Възможност за целодневна екскурзия до остров Фунзи с включен обяд – 150 лева на човек.

Незабравимо пътешествие с традиционна местна платноходка dhow в един непокътнат рай на Земята. Отпътуване от хотела рано сутринта до базов лагер в Бодо, древно село на около час южно от Момбаса. След това с кану ще се отправим нагоре по река Рамизи, за да изследваме уникалната екосистема на гъстите мангрови гори. Ще наблюдаваме голямо разнообразие от птици, крокодили и гигантски гущери – от безопасно разстояние, разбира се.

След това ще се спуснем към пясъчния бряг на топлия Индийски океан, където ще имаме свободно време за плаж и плуване. По пътя може да срещнем делфини или гигантска морска костенурка.

Обяд в Киназини –  частен  ресторант на необитаем остров! Там ще се насладим на  разкошен обяд-барбекю с морски дарове в стил „Робинзон Крузо“.

След обяд  – свободно  време за почивка или за разходка из острова, преди да отплуваме обратно до Бодо за трансфер обратно до хотела. Връщане в хотела за вечеря.

Вечеря и нощувка.

Закуска.
Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

Закуска.

Трансфер до летището и полет от Укунда до Найроби.

Включено посещение в имението за жирафи – Giraffe Manor. Свободно време за разходка в двора на имението и хранене на жирафите.

Приключението продължава с вечеря в ресторант Карниворе – едно уникално изживяване. Тук ще опитате всеки тип месо за който може да си помислите, изпечено на традиционен масайски меч, над грандиозно огнище, разположено на входа на ресторанта. Сервитьорите носят мечовете по масите и отрязват неограничено количество в чиниите на гостите. За компания на месото поднасят широка гама салати, зеленчуци и екзотични сосове.

        Около 22:00ч трансфер до летището за полет на Qatar Airways до София.

Отпътуване в 01:25ч от Найроби и пристигане в Доха в 06:40ч. Свързващ полет за София в 07:45ч. Пристига в София в 12:40ч.                  .

Условия

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Политика

Политика за плащане

Условия

Политика за анулиции

Забележки

Информация за полетите

СОФИЯ 13:40 ДОХА 18:15    

ДОХА 01:50 НАЙРОБИ 07:25

НАЙРОБИ  01:25 ДОХА 06:40

ДОХА 07:45 СОФИЯ 12:40 

Хотели по програмата

Хотел Диани Бийч / пансион

На човек в двойна стая

Единична стая

Дете до 12г в стая с двама възрастни

Swahili Beach 5* / Закуска и вечеря

2638 евро/

5159 лв

3180 евро/

6220 лв

2150 евро/

4205 лв

Baobab Beach 4* / All inclusive

2745 евро / 5368 лева

3311 евро / 6476 лева

2220 евро / 4342 лева

Proceed Booking